Jdi na obsah Jdi na menu
 


Huť - Bratříkov - Huť (10 km, těžký terén)

5. 10. 2014

Memoriál Zdeňka Boudy

Huť – Bratříkov – Huť

Obec Pěnčín – část Huť – okres Jablonec nad Nisou

10 km

Můj čas: 43:38, ztráta na vítěze 7:34

Vítěz: Pavlišta Vít 36:04

  Tato desítka byla velmi náročná (2 kola 2x5km), kde převažovaly obtížné seběhy po kořenech a uzoučké lesní pěšince. Stoupání byly také obtížné, ale v nohách mám sílu a tak jsem je ustál. Navíc tam následovaly i dva přeběhy přes potok a tyto prostředky mě o nějakou sekundu zdržely. Seběhy na nerovném povrchu jsou náročné i na motorické myšlení a obzvlášť z tohoto mám strach.

img00196.jpg

  První část kola se držím vynikajícího běžce veterána Vladimíra Vacardy, tempo má akorát, jenže v seběhu mně utekl. Po seběhu se dostávám do kyslíkového deficitu, tak už marně se snažím někoho sbíhat, spíše mě předbíhají. První kolo běžím za 21:15 a druhé už o něco pomaleji, ve druhém kole začínala gradovat únava nejspíše z té hodinovky. I přesto v poslední časti druhého kola se snažím lehce zrychlovat a pár závodníků dotahovat. Dobíhám do cíle v čase 43:38 a po běhu se zotavuji z kyslíkového dluhu. Poté hodím do sebe čaj, horalku a jdu se rychle obléknout do teplého oblečení. Po závodě se cítím grogy a vytáhnu tablet, kde zjistím, že autobus jede za chvíli, tak marným krokem jdu do Pěnčína na zastávku.

img00266.jpg

  Tentokrát s výsledkem nemohu být moc spokojený, jsou dvě možnosti, buďto už dlouho přetrvávám ve stagnujícím stádiu, kde je třeba vymýšlet další metody na progres. Další možnost spočívá v tom, že ještě nejsem dostatečně zregenerovaný po předchozím závodě (hodinovce), kde převažovala náročná vytrvalost. Jedno je jisté, je dobré, že dorazila únava, alespoň cítím lehkou krizi, která mě posune a tím vznikne tréninková adaptace, což tímto dojde k dalšímu progresu. Zkrátka a dobře, když to zjednoduším, tak je potřeba se trochu unavit, aby člověk mohl dále růst. Každopádně tyto situace se nasčítají a příští sezónu mohu očekávat zlepšení, hlavně nebýt zklamaný a vydržet trénovat. Dále postupem času ty nohy obouchám.
Konkurence letos byla veliká, krásná atmosféra, skvělá organizace a hlavně obtížný, krásný závod, kde čas okolo 40 minut není zadarmo zaběhnout.

 

 

Web závodu: www.sokolhut.cz/