Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kružská Kundratická

29. 11. 2015

Kružská Kundratická

28.11.2015

Silnice

„12 km“ sokolovna Kruh, rozcestí Kundratice-Mříčná, Kundratice (hostinec u Sedlášků) a zpět. Na trati budou dvě kontroly

Můj čas: 49:25

dsc08107.jpg

 Po delší pauze jsem se opět vrhnul na běžecké závody. Během svých zkušeností - péče, terapie a řádné regenerace, bolesti Achilovek odezněly samy od sebe, dříve než jsem si myslel. Jelikož nemám moc naběháno, tak je lepší si nestanovit vysoké cíle, protože člověk by byl akorát zklamaný, což není dobré. Pořadí není pro mě  vůbec důležité, ale jen tak orientačně jsem si chtěl trať zaběhnout pod 50 minut a povedlo se! Nejdůležitější jsou subjektivní pocity, což se povedly. Těch 12 km píšu v uvozovkách, protože skutečně závod měří něco málo přes 11 km.

 Letos začínám strategii tréninku trošku jinak než vloni. To znamená, že při klasickém nabíhání objemových kilometrů na úkor kvantity, tam budu posílat občas i závod, abych se i v objemovém období  adaptoval na produkci laktátu, tím pádem  odolával acidóze (kyslíkový deficit). Získám rychlost a tréninky budou probíhat na tuky. S kvalitní přípravou objemů začnu po Vánocích, až budou lepší podmínky na čas.

 Start – začínám ve velmi pomalém tempu, aby nedošlo k zakyselení a snažím se být co nejvíce uvolněný, abych necítil zbytečné napětí ve svalech. Ve stoupání z Kruhu na Kundratice, tempo stupňuji a předbíhám další závodníky, kteří vypálili zbytečně rychle. Z kopce do Kundratic si stanovím ekonomické tempo, že jdu do kleku a sestupuji volným tempem. V Kundraticích před otočkou už vidím ty nejrychlejší. Za krátkou dobu jsem také na otočce, kde se cítím skvěle. Za otočkou začne zpáteční stoupání, které pokračuje až do Kruhu a tam dobře spolupracuji s kolegou z Nové Paky (chvíli si povídáme). Poté kolega zvýší tempo, tedy mu přestávám stačit. Jenže následuje kopec, kde nasadím dobrou techniku z toho se vyvíjí rychlost, běžím dopředu a předbíhám  kolegu, vzdaluji se od něho a zde si držím správnou konzistenci běhu. Na kopci už vidím, že mám vyhráno, sbíhám do Kruhu a asi 500m před cílem mě sbíhá velice zkušený veterán. Poslední metry do cíle, a zrychluji tak, že se ke zkušenému veteránovi přibližuji. Do cíle dobíhám v čase 49:25, což jsem spokojený. S kyslíkovým dluhem se vyrovnávám naprosto skvěle.   

Síly jsem si lépe rozvrhnout nemohl, podstatě jsem v průběhu závodu zvyšoval tempo a v cíli zasprintoval.

Web: http://www.obeckruh.cz/