Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muchovman

13. 5. 2017

Muchovman

 

Datum: 13.05.2017

 

Místo: ve Zbytkách v areálu „Hospody ve Vrších “

 

Typ závodu: štafetový závod – lezení po skále / kolo / běh

 

Náš tým: František Jón, Václav Jerie, Martin Háze (já) –„ Truhláci“

 

Absolutní vítězové: Zdeněk Černý, Milan Záleský, Vladimír Srb – celkový čas 1:10:48s

 

Náš čas: 1:27:26, 17. místo

 

Závodili jsme v pořadí:

  1. Lezec /Fanda/ 20:36
  2. Cyklista /Venda/ 34:58
  3. Běžec /já/ 31:51

 

 S partou jsme se zúčastnili velice zajímavého týmového závodu v oblasti Jizerských hor. Počasí nám docela přálo, byly příjemné teploty, nefoukalo a ráno v Jizerských horách trochu mrholilo. Déšť by se dal přirovnat pomalému běhu nízké intenzity. Po trati byly dost kluzké kameny, které především pro horolezce jsou dost nebezpečné.

 

 Organizačně všechno parádně připravené – dopoledne a v poledne závod, odpoledne vyhlášení včetně tomboly a večer živá hudba – musím tuhle akci pochválit, protože dnešní společnosti se líbí pestrý program ve spojení sportovní akce s kulturní. Sice té kulturní akce jsme se nezúčastnili, ale intuitivně si člověk dokáže představit toto příjemné propojení.

 

Samotný závod:

 Fanda (horolezec) startuje v 10:48, dává si limit okolo 20 minut. Myslím si, že se mu dařilo, štafetu předává Vaškovi okolo 11:10, zcela si splnil svůj limit, gratulace a pěkný čas! Pohybuji se v oblasti předávaní  štafety, počítám si zhruba 30 minut, abych se pohyboval v místě předávání  štafety až Vašek dojede.  

 

_mg_9288.jpg

Fanda zdolává skálu

 

 Vašek si dával limit, že bude rád pod 35 minut, také se mu přání vyplnilo. Opět krásný výkon!

 

Václav Jerie

Cyklistická štafeta - Venda

 

 Vašek mi předává štafetu okolo 11:45, teď je všechno na mně!  Vystartuji celkem ostré tempo, do kopce se celkem daří a zahlédnu závodníka přede mnou. Opět další stoupání a moc se mi nedaří ho docvaknout. Na kopci běžíme po vrstevnici, ale běží se po kamenech, kde si dávám velkého „majzla“. Kolegu dotahuji, ale neběží se mi dobře, nohy nejdou roztočit, nějak stagnuji. Před hřebenem (skálou) kolegu doběhnu a statečně se drží. Před otočkou prudké stoupání na skálu. Otočka, kde pořadatelé křížkují. Zase dolů. S kolegou si držíme tempo, jednou má více sil on a jednou zase já, nohy mně nejedou  jak  bych  si představoval. Při klesání mám navíc, jenže v posledním klesání mě začaly chytat křeče do břicha, pocit přetížených dýchacích svalů. Koupil jsem si další knížku o dýchaní jak prodloužit dobu výdechu. Den před tím jsem pokusy úspěšně aplikoval, opravdu doba výdechu se prodloužila až k jedné minutě. Jenže se zatížily dýchací svaly a v závěrečných kilometrech závodu  to pěkně odnáším. Další zkušenost je, nedýchat a hlavně nedělat  dýchací pokusy těsně před závodem, ale třeba v týdnu,  dojde k neadekvátnímu přetížení dýchacích svalů. Kolega mi utekl a já se trápím, mělké dýchaní a bolesti dýchacích svalů. Je pravda, že dojde k adaptaci. Do cíle dobíhám s časem 31:51, z mého pohledu nespokojenost a subjektivní pocity nejsou dostačující. Opravdu se svým výsledkem nespokojený, protože jsem se cítil pod 30 minut úplně s přehledem. Příště budu snad chytřejší.

 

dscn4081.jpg

 

 Tentokrát jsem porušil svá pravidla, tudíž se skvělou partou si seknu dvě pivka a dobře se bavíme. Proběhlo vyhlášení a tombola, poté odjezd do Jilemnice.

 

Opět super akce a týmu děkuji za příjemnou spolupráci. Hoši, těším se na příští rok!

 

Všem organizátorům moc děkuji za super akci

Web závodu: http://www.muchovman.net/