Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okolo Stračova

18. 3. 2017

Okolo Stračova

Datum: 18.03.2017

Typ závodu: silnice

Délka trati: 10 km

Popis: obrátková trať, mírně zvlněný profil

Absolutní vítěz: Krunka Kamil 33:16

Můj čas: 39:21

10. flek v kategorii, 19. celkově ze 130 účastníků

 

 Dalším mým závodem je poctivá silniční desítka ve Stračově, kde počasí nám moc nepřálo, foukal silný vítr a lehce pršelo. Za těchto nepříznivých povětrnostních podmínek jsem usoudil, že budu rád, když desítku zvládnu pod 40 minut.

 

 Startujeme v 10:30, tempo se snažím nepřepálit, protože začíname malým kolečkem ve Stračově. Poté příchází klesání ze Stračova a tam z kopce předběhnu větší skupinky. Dole na větrné rovině mě předběhne vynikající tempař (Lášek Josef) a to s velmi úspornou technikou, se kterým se dám do spolupráce a držím s ním téměř až do konce závodu. V posledním kilemetru mně lehce utekl. V podstatě Pepa držel čelo, protože byl výkonnostně lepší a já moc aktivity nebyl schopný vyvíjet, znovu moc děkuji. Na pětce si držíme čas 19:25, což je o něco horší než v Úpici, ale pod 40 minut je limit nadějný. V druhé polovině trati se opět držím za tempovým běžcem a rozhodně lépe se mi běží než ta druhá část v Úpici. Poslední stoupání do Stračova se špatně nakládá, ale když přimouřím oči, tak těch 300m už udržím. Do cíle dobíhám s časem 39:21, za těchto podmínek spokojenost veliká!

 

 Musím říci, že to byl organizačně jeden z nejlepších závodů co jsem kdy běžel. Dostali jsme vynikajíci občerstvení, parádní zázemí v teple (šatny, občerstvení, vyhlašování) a vyhlašování výsledků proběhlo ihned po závodech…fakt paráda!

 

Všem pořadatelům moc děkuji za příjemnou sobotu…

 

Výsledky: http://www.sport-base.cz/vysledky/2017/z-stracov-17?flt[trat]=D

 

Web: http://www.milanjanata.tym.cz/