Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peřimovská desítka 2017

21. 5. 2017

Peřimovská desítka

Datum: 21.05.2017

Délka trasy: 10 km

Typ závodu: silnice

Absolutní vítěz: Jiří Čivrný 32:58

Můj čas: 37:29, 7. místo celkově a 4. místo v kategorii A – muži do 34 let

 

 Opět další výborně pořádaný vesnický závod téměř na domácí půdě. Počasí slunečné, ale foukal nepříjemný studený vítr, který dokázal časy pěkně rozházet. Časy u všech závodníků jsou horší než v minulých ročnících.

 

Start závodu:

 Před startem se na startovní čáru začíná scházet konkurence – Jiří Čivrný, Majoroš Michal, Melša Zdeněk, Kincl Marek, Petr Louda a další.

 

p1030775.jpg

 

 Startujeme v 10:00 a hned zaujímám první pozice vpředu, kde si hlídám Petra Loudu, protože umí rychlé starty a mně už prostřednictvím intervalových tréninků nedělají problém. V prvním kilometru se držím schovaný za Petrem. Pak ho vystřídám. Po chvilce nás předbíhají dva hradečáci (Šimák Jan a Heller Tomáš). Nelením a schovám se za ně. Honza je silnější a získává náskok. Tomáš polevil a já se od Petra a Tomáše také vzdaluji, ale na Honzu nemám. Dá se říci, že k otočce nebo po celý závod jsem získal před Petrem a Tomášem náskok, že běžím o samotě na sedmém místě. K otočce si držím konzistentní tempo. Před otočkou vidím, že jako první valí Jirka Čivrný. Přibližuji se k otočce a počítám si sedmé místo. Za otočkou se dívám na tom jak jsou závodníci za mnou a vidím u sebe slušný náskok. Zpět do Peřimova se snažím koncentrovat na techniku běhu, abych nohy točil a příliš nezvedal. Během tratě se přijel podívat, zároveň fandit a fotit slavný časovkář Jakub Nechanický, který mě skvělým způsobem hecuje. „Lokomotiva“, tak jsem si vzpomněl na lokomotivy a valím jako lokomotiva na dráze. Představil jsem si rychlík jezdící z Prahy do Benešova u Prahy, kde udělali rekonstrukci trati a ty rychlíky se s rychlostí nemažou. Proto, když bývám v Praze, tak si tím rychlíkem vždy udělám výlet do Benešova u Prahy do cukrárny na výtečnou kávu, zákusek a plus k tomu další nápoj. Dále mě povzbuzuje vynikající běžec František Vagenknecht. Hoši moc děkuji, moc to motivuje! Na hodinky se radši nedívám, beru podmínky takové, jaké jsou. V posledních metrech se ze zvědavosti přeci jenom podívám na hodinky a vidím tam přes 35 minut, jsem zklamaný. Poslední metry do cíle s časem 37:29, cože nejsem spokojený, cítil jsem se na osobák. S umístěním spokojenost, škoda toho nepopulárního čtvrtého místa a času. Je pravda, že podmínky letos byly těžké, proměnlivý vítr…

 

p1030806.jpg

 

 S Petrem jsme se šli vyběhnout do krásné přírody v okolí Peřimova a Mříčné, nádherná krajina.

 

 Všem moc organizátorům moc děkuji za krásný závod. 

 

img_20170521_174124.jpg

Jako vrchol prasečího dne, přišly na řadu tradiční nedělní Kazdovy párky

 

Stránky Peřimova: http://www.obecperimov.cz/