Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peřimovská desítka

24. 5. 2015

Peřimovská desítka

24.5.2015

10 km

Peřimov

Celkový vítěz: Milan Janata 32:13

Můj čas: 37:02 a ztráta 4:56

dscf5063.jpg

 Tak tentokrát jsem běžel závod na téměř domácí půdě. Teď už jsem si nasadil laťku hodně vysoko a na desítce si stanovuji svůj cílový čas pod 38 minut. Vzpomínáte na časy, když jsem toužil desítku zaběhnout pod 40 minut!

 Start byl celkem ostrý, kde si stanovuji svoje tempo a po celou dobu si ho udržuji až do cíle. Od prvního kilometru táhnu celkem dobrou skupinku, kde jsou zastoupeni celkem dobří běžci a výborní veteráni (Vladimír Vacarda, Jaromír Šimůnek, stále překvapující Petr Mašek a další). Mým cílem bylo Vláďu Vacardu porazit, tak je potřeba si ho pozorně hlídat. Asi na 4. kilometru se schovávám do háku, kde si odpočinu a nejednou Vláďa vypálil jeho stupňující tempo a od naší skupinky se vzdaluje. Opět jdu do čela a táhnu skupinku, kde už na Vláďu ztrácíme. Pak někoho předbíháme, kde trochu zrychluji tempo a od skupinky se také vzdaluji. Za křižovatkou mezi Mříčnou a Peřimovem opět začnu dotahovat Vláďu a doběhnu ho. Na otočce na šesti kilometrech mám na Vláďu dokonce pár sekund náskok, takže za otočkou si běžím celkem ostré a svoje stálé tempo, tudíž mě začalo hřát sebevědomí. Nic zadarmo nebylo, tedy na křižovatce se ke mně Vláďa dotahuje a svoje tempo si hlídám. Zde poslední kilometr do cíle a Vláďa mi je v patách, tak říkám, že to zase nedopadne. Najednou začíná klesání a tam si odpočinu, poté následuje poslední rovina a už vidím auta u cíle a zde začínám zrychlovat a opět se od Vládi vzdaluji. Dobíhám do cíle v časem 37:02, takže moje cíle jsou splněny.

 Opět jsem dopiloval techniku běhu, že více pokrčuji dopadovou nohu a odrazová je při běhu natažená. Čili jsou krásně uvolněné kotníky a zbytečně nedávám nohu před těžiště.

 Další zajímavost: Večer před závodem můj otec slavil 50. narozeniny a k večeři jsem měl guláš, chlebíčky a 5 piv! To budou výsledky až budu jíst těstoviny, ovesné kaše a další plnohodnotná jídla.

Všem pořadatelům děkuji za krásnou neděli.

Web: http://www.obecperimov.cz/