Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valteřický kros

11. 6. 2017

Valteřický kros

Místo: Valteřice - koupaliště

Datum: 11.06.2017

Délka závodu: 2,8 km

Typ tratě: krosový terén – z kopce do kopce

Absolutní vítěz: Jan Martin 11:37

Můj čas: 11:51, 3. místo celkově,  2. v kategorii

Počasí: VEDRO

 

 Na poslední chvíli jsem se dozvěděl (Pojizerský deník), že se běží krátký kros ve Valteřicích, tedy není potřeba váhat a vyrazit na závod, který je téměř na domácí půdě. Jedná se o první ročník tohoto běžeckého závodu, proto nebylo možné najít v termínovce.

 

 Opět přátelská organizace, zde se scházejí samí známí borci a borkyně! Počasí mně přeje (nepíšu nám), protože je celkem vedro.

 

 Minulý týden jsem s tréninkem trochu zvolnil, tzn. že převažovaly pomalé běhy a eliminovaly se intervaly. Dva dny před závodem úplné volno, takže tělo dobře odpočalo!  Pak přišel na řadu tento přespolák, což lze nazvat jako interval, protože je krátký! Myslím si, že se jedná po odpočinku o adekvátní zátěž k nabuzení do vysoké tepové frekvence.

 

Start a samotný závod:

 Startujeme lehce po půl dvanácté, opět start velice chaotický, protože někteří mladíci a nezkušení běžci vypálili vysoké tempo, navíc do prudkého kopce. Hlavně se nenechat zblbnout. Zůstávám klidný, protože nahoře se zakyselí.  Do strmého stoupání se pohybuji zhruba na sedmé pozici. Nahoře přijde mírné stoupání a tam tempo rozvalím. Přesně jak tuším, nezkušení se zakyselili a dostávám se do vedoucí pozice. Za mnou velmi zkušený závodník ve všech směrech - Jan Martin  s Tomášem Kulhánkem si mě hlídají. Následuje klesání, kde tempo rozvalím a stále vedu. Blížíme se ke koupališti a předběhne mě jeden z vedoucí trojky. Běžím jako druhý! Myslím si, že bude cíl, tudíž rychlost z kopce zvýším a předbíhám ho, motivuji se, dávám do toho všechnu energii, jde mi vlastně o vítězství, jenže hledám cíl a nikde. Hmm, no jo ještě 500m kolečko do cíle, nadávám, ale zvolním a běžím 2.-3. místě. Po zdolání kolečka se opět vracíme ke koupališti a zaujímám hned první pozici, marně hledám cíl, zase nikde nevidím bránu a zuřím vzteky! Zbývá ještě asi 200m k cíli, no to byla studená sprcha, bohužel Honza s Tomášem mě předběhli, protože už fyzicky i psychicky nezvládám, ztratil jsem hodně sil z toho, že jsem si převzal špatné informace o cíli. Příští rok budu opět zase něco chytřejší, teda doufám. V duchu mám na sebe vztek! Zklamaný dobíhám do cíle se třetím místem celkově.

 

_sqsjoqmqhvzhge7vfqzs8u3iq7wf1cdqckqokwmoo-d-spmba7rl-k88wz1sh8smfqlhr4.jpg

2. místo v kategorii

Proběhlo vyhlášení a vesele si jedu na bajku domu.