Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční běh do Ameriky 2016

17. 12. 2016

Vánoční běh do Ameriky

 

17.12.2015

 

5km, těžký a zmrzlý terén

 

Přírodní areál Sokolka

 


Vítěz: Jiří Čivrný

 


Můj čas: 22:37

 


5. místo celkově a 3. místo v kategorii muži 18-35let

 

 Po 14 denní pauze začínám novou sezónu, a tak je potřeba si doplňkově  střihnout téměř domácí běh. Teploty se pohybovaly okolo -3 °C a po cestě se objevovaly zmrzlé plochy. Proto při běhu bylo potřeba si dávat "majzla". S časem jsem velice spokojený, který je o téměř 40 sekund lepší než loni. Navíc panovaly těžké podmínky - led, mráz (ostrý vzduch), tak hluboké dýchání jsem bral obezřetně. Další věc, že byla 14 dní pauza "nic nedělání". Je vidět, že dýchací přístroje nesou svoje ovoce. 

 

 Startujeme okolo třetí hodiny odpoledne, hoši vyráží dost ostré tempo i přes nízké teploty. V úvodu závodu dýchám nosem, ale přes mráz již nosem nelze udýchat a brzy dýchám ústy. To, že jsem měl 14 dní odpočinek, tak je znát, že se mně začátek běží hůře. Až teprve před Amerikou se dostávám na pátou pozici. Kopec běžím svižným tempem, protože prostřednictvím dýchacích přístrojů mi šla i hmotnost dolů. V kopci získávám pevnou pátou pozici a všichni ostatní si začínají držet svoje pozice. Ve zpáteční cestě běžíme z kopce a běžím pomaleji, poněvadž cesty jsou tvrdé a smekavé. Po výběhu na louku je hustá mlha a přestáváme se orientovat v trase. Neštěstí jsme zjistili správnou trasu. Držím se za kluky, ale oni se lehce vzdalují. Zbytečně se neženu, mám respekt ze zimy. Blížím se k Roztokám a v závěru závodu dotahuji soupeře Petra Šišku, ale bohužel na už něho nemám šanci. Přibližuji se k cíli a zbytečně nezrychluji. Cílovou čarou probíhám v čase 22:37, spokojenost.  
 Po běhu  pěkně mrzly prsty a chvíli přišlo velké utrpení. 

 

 

Martin Háze

 

Vyhlášení výsledků - muži do 35 let. 1. místo Martin Ježek, 2. místo Petr Šiška a 3. místo Martin Háze

 

 

V zimě budu běhat objemy a dýchat na přístrojích. Jednou týdně budu dávat fartlek nebo i nějaký závod, aby tělo nezlenivělo a zvykalo na anaerobní práh. 

 

 

Všem pořadatelům moc děkuji za krásné sobotní odpoledne.