Jdi na obsah Jdi na menu
 


Memoriál Václava Vele 2016

15. 8. 2016

Memoriál Václava Vele

14.8.2016

Časovka jednotlivců

Délka tratě 8,4 km

Absolutní vítěz: Vlastimil Krupička 14:18

Můj čas: 16:41, 7. místo v příchozích a 4. místo v kategorii

Počasí: polojasno a teplota okolo 25 °C

13987299_1253875104625255_1743864121_o.jpg

 

 Na tuto časovku jsem tentokrát vyrazil po ose, protože mým plánem nebylo jet na výkon, ale zúčastnit se. V poslední době s mým přístupem nelze nic očekávat. Jinak hodně se věnuji kompenzačním cvičením, což je vynikající prevence proti běžeckým zraněním, abych konečně mohl plně sportovat  bez bolesti.

 Nejvíce mě zaujala knížka CHI Running od Dannyho Dreyera. Autor, který žije v Severní Karolíně a v knize popisuje techniky Chi runningu. Zabývá se uvolněností periferních částí (končetin) a pouze mít zpevněný střed těla (čili veškerý pohyb vychází ze zpevněného středu těla a nikoli z nohou). Každému doporučuji si knížku přečíst.

 Minulý týden jsem začal pomalu běhat a do toho integrovat techniky Chi runningu.

 

Samotný závod:

Tato časovka je poctivá, kde každá sekunda k dobru bolí. Zvolil jsem si klasické silniční kolo s hrazdou. Startuji pohodovým tempem a postupně zrychluji. Hodně se soustředím na střed těla, aby nohy mohly vycházet z pevného základu (příčný sval břišní, pánevní dno a hluboké svaly v oblasti páteře). Přes nedostatek kilometrů mě tyto základy držely. Po celé rovině na Spálov jedu celkem svižným tempem, ale zároveň se šetřím na nepříjemné stoupání do Bozkova, protože cítím únavu. V rovině předjíždím závodníky startující přede mnou. Přes nedostatek sportovních aktivit a málo závodních kilometrů pociťuji v ANP gradující únavu. Poslední kopec bude peklo! Vjíždím k závěrečnému a výraznému stoupání. Tam mě v tempu podpořila rodina Tomáše Malíka. Zde vjíždím do posledního kilometru, jenže to nebylo jen tak zadarmo, tempo mně ovlivňuje gradující kopec a únava. Mezitím sjíždím další závodníky, ale vidím, že kilometry a především ty závodní chybí. Posledních 500 m už cítím opravdu velkou únavu. Sto metrů před cílem se kousnu a jdu ze sedla. Cíííl a ihned se dívám na stopky, které signalizují čas 16:50, ale zapnul jsem si je asi o 10s dříve. No výsledek není tak strašný a mohu být spokojený. Bolelo to, opravdu bolelo.

14017866_1253872164625549_1419978495_n.jpg

 

 Sjedu si do Železného Brodu na výtečný guláš. Opravdu s gulášem nezklamali. Bylo tam hodně známých borců!

 Ve 14:00 se seberu a jedu do Jilemnice, tentokrát jsem to vzal směrem na Vysokej. Ve Spálově jsem se svezl s vynikajícím jezdcem Jirkou Holasem, který zajel výborný čas na této trati. Poté pokračoval do Jičína. Jirko, klobouk dolů, přijet na ose a zajet hezký výsledek. Přijíždím do Jilemnice a mám v nohách 80km. Lítaly mně třísky z obličeje.

Krásně vyplněná neděle a všem pořadatelům moc děkuji.

Vysvětlivky: třísky z obličeje – typická únava a strhaný upřímný obličej po dlouhodobým či intenzivním výkonu.

Web: http://mvv.wbs.cz/

Výsledky: http://www.sportchallenge.cz/cz/vybrat_zavod/vysledky?id_zavod=1645