Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popraskaný chleba

19. 10. 2019

Popraskaný chleba

 

img_20191019_083302.jpg


 
  Jdu si do samky koupit chleba a tento chléb, který vidíte na fotce, v minimarketu zbyl jako poslední. Vypadá mizerně, že? Popraskaně. Černě. V tu chvíli jsem byl naivní a nevzal si ho. Ostatní si ho také nevzali a přitom chodili okolo. Všichni jsme se koukali a hodnotili na základě povrchnosti dle pouhého vzhledu. Bohužel, je to tak. 

 S dědou se vracíme ze samky a povídám: "dědo, mohli bychom si ogrilovat", s tím, že se vrátím znovu do krámu a vzal bych s sebou ten "mizerný" chléb, který zbývá jako poslední, teda jestli tam ještě bude. Přece za tu dobu v krámě prošlo mnoho lidí. Je možné, že by si ho někdo mohl koupit. 

 Nedalo mně to, vracím se zpět do samky a samozřejmě osamělý a smutný chléb je stále na ocet. Bez váhání ho beru s sebou. Chléb si vesele odnáším na grilovačku.

 U dědy jsem ho rozkrájel. No lidi, takhle vynikající černý a popraskaný chléb jsem už hodně dlouho nejedl. To jsou chutě. 

K zamyšlení:

  Je to stejné jako u lidí, spousta lidí někoho posuzuje povrchně, ale pouze málokdo se zamyslí a uvědomí si, že ten člověk může být charakter s dobrým srdcem...

Autor: Martin Háze