Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odkyselení organismu - Zelené potraviny

3. 5. 2013

Odkyselení organismu – Zelené potraviny

46-93-large.jpg

 

 Každý z nás si myslí, že sportovní strava je zdravá, ale pokud člověk je detailista, tak s pravdou se nedá tolika souhlasit.  I ta jídla, která patří do správného jídelníčku, zakyselují náš organismus! V tomto článku se chci zaměřit, jak překyselení organismu zabránit prostřednictvím zelených potravin. Potravin, které odkyselují je malý výběr a  tam však patří pouze zelenina, žít pouze zeleninou také nelze.  Se zakyselením organismu hrozí velká řada nemocí -  plísně, mykózy, rakovina,  z těch vážnějších…a ty běžné? Nekvalitní nehty, padání vlasů, časté virózy,…Vše je založeno na jednoduché věci, totiž zelené potraviny detoxikují náš organismus a tím se velice lehko zbavujeme překyselení, na které má vliv naše strava a okolí.

 

89311.jpg

 

Co všechno zakyseluje náš organismus:

1) Mezi nejvíce nebezpečné potraviny patří bílý jed (cukr, mouka  a mléko)

2) Špatná skladba jídelníčku a životospráva:  smažená jídla, sladkosti, uzeniny, káva, kouření, alkohol, přejídání,…

3) Další potraviny, které patří i do zdravější skupiny jídel : ovesné vločky, rýže, těstoviny, maso, mléčné výrobky, velké množství ovoce - díky jednoduchým cukrům

4) Psychické napětí – stres. Počasí, pokud je chladněji, tak hrozí nachladnutí, tím dojde k zakyselení a hrozí větší riziko výskytu chřipky, proto v zimním období je více chřipek.

 

Čím kyselost naopak eliminovat: ovoce, ale v rozumném množství, spíše méně  - meloun, jablko, pomeranče – a veškerá zelenina  (zeleniny je potřeba více, mnohem vice než ovoce a  hodně pít, neslazené nápoje, nejlepší vodu).

 

Každopádně strava by měla být pestrá a mít určitou rovnováhu.

 

Zelené potraviny

 

mlady-jecmen-bile-300x218f.jpg

 

 

  Zelené potraviny jsou řasa chlorella a ječmen. Jak  zabránit překyselení,  se u mě tyto potraviny naprosto osvědčily.  Toto jsou moje zkušenosti, se kterými se chci v tomto článku podělit a propagovat dále. Myslím si, že ve sportovním jídelníčku je to nepostradatelným tématem. Nikdy jsem moc nevěřil na doplňky stravy, ale zelené potraviny jsou ty, co bych doporučoval pro každého. Také je důležité dbát na správnou kvalitu těchto „výrobků“, nedoporučuji tyto potraviny nakupovat v lékárnách, jsou předražené a ta značka nemusí odpovídat čisté kvalitě.  Na trhu je mnoho firem, ovšem málo která má 100% čistý výrobek. Značku, kterou užívám a zároveň doporučována je "GW" - GREEN WAYS.

 

bio-jecmen-sleva-nakupvakci.jpg

 

 Zelené potraviny napomáhají ke zlepšení životního stylu např. péče o svoje zdraví, zvyšují imunitu, odkyselují, čistí, ať je to sportovec nebo nesportovec, zdraví či nezdraví jedinec.  Uživatel se cítí daleko vitálnější, čistější, více odolný proti chřipkám, napomáhá k léčení trvalé nemoci, po úrazech urychlení hojivosti a zmenšení bolesti, zlepšuje myšlení při studiu, podávání lepších výkonů ve sportu a spousta dalších jiných věcí. Dobrých zkušeností je nepřeberné množství, proto doporučuji navštívit nějaké přednášky, nebo si  něco přečíst o zelených potravinách a pokud se někomu nechce ani jedno, nejlepší bude, pokud mě kontaktujete!  Opět si nemyslete, že výsledek dorazí ihned po týdnu, výsledek se objeví po několika týdnech, ale stojí to zato. Například někdo 30 let žije, levnými, nebo smaženými potravinami, v podstatě jsou to jedy, nemůže čekat, že za týden bude fit, ale už se určitě bude cítit lépe…

 

  Zelené potraviny užívám více jak půl roku a velice se osvědčily. Cítím více energie, v zimě jsem netrpěl virózami, při cyklistických závodech se zbytečně nezadýchávám.  Tedy při závodním čili anaerobním prahu se jede daleko lehčeji a přeci jen to musí dát práci odkysličit takovou kupu svalů. A to má za následek právě zmiňované odkyselení.

 

  Zelené potraviny jsou velice prospěšné i v kulturistice či v dalších jiných silových sportech, protože tam se musí přijmout velké množství bílkovin a ty mají neblahý vliv na trávicí systém, zelené potraviny tyto hnilobné účinky v našich orgánech detoxikují. 

 

Něco stručně o zelených potravinách

 

Zelené potraviny

 

  Chlorella – sladkovodní řasa plná vitálních látek - je kvalitním palivem a výběrovou potravou pro naše buňky. Můžeme je vnímat organicky pěstovanou zeleninu nejvyšší kvality. Řasa má vlákninu, vitamíny B a růstový faktor. Co se týče dávkování, tak mě kontaktujte, protože záleží na typu člověka.

 

  Ječmen – nápoj z mladého ječmene je prášek, který se ředí vodou, můžeme jej vnímat jako potravinovou základnu. Ječmen dodává energii, protože je plný enzymů. 

 

  Pokud by jste se chtěli něco více dozvědět, tak napište, já vám pošlu kontakt a dám slovo odborníkům, nebo si sjednáme schůzku probrat  toto téma u šálku čaje není na škodu.

 

Více o zelených najdete : www.gw-int.net/cs/produkty

 

Zkuste to a věřím, že se budete cítit lépe!

 

Autor : Martin Háze

 

Každý cvičenec by měl být vybaven kvalitními ponožkami, které  pevně a příjemně drží na chodidle. Pokud sháníte fitness ponožky, mám zkušenosti s těmito.