Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuální forma v superkompenzaci

12. 11. 2012

Aktuální forma v superkompenzaci

 

Martin Háze

 

 Nyní mi už zbývá necelý týden do soutěže. V tomto čase nastává nejkrutší období, které může v kulturistice nastat, jedná se o princip superkompenzace. První 3 dny (pondělí, úterý, středa) z jídelníčku vyřazuji sacharidy na nulu a bílkoviny se pohybují na hodnotách 2g / kg TV. Strava se skládá pouze z masa a zeleniny. Co se týče tréninku, tak v pondělí jedu nohy, které jsou potřeba zařadit první den, aby na soutěži nebyly zavodněné. V úterý už menší partie záda a prsa. Ve středu pouze ruce. Jedná se o princip, že vyženu veškeré glykogenové zásoby a veškerou energii z těla. 

 

aktuální forma, Martin Háze

 

Strava v první části superkompenzace

 

Snídaně : 6 vajec (1celé + 5bílků)

Oběd : 200g kuřecích prsou + zelenina

Svačina : 200g kuřecích prsou + zelenina

Večeře : 200g kuřecích prsou + zelenina

Večeře II. : zelenina

 

II. část superkompenzace

 Od čtvrtka přichází ta příjemnější část, kdy začnu cukrovat, abych nabyl co nejvíce svalové hmoty. Zvolím tu zdravější metodu, že nebudu používat odvodňovací metodu, ale budu cukrovat ve formě komplexních sacharidů, které vodu v těle nezadržují. Bílkoviny by měly naopak vymizet z jídelníčku na nulu. Strava by se měla skládat z rýže nebo z racio chlebíčku a každou 1,5h – 2h to do sebe cpát jako o život. Od čtvrtka by měl následovat absolutní odpočinek.

Autor a budoucí závodník:  Martin Háze

 

 

Náhledy fotografií ze složky Aktuální forma v superkompenzaci