Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nymburská desítka

13. 4. 2015

BĚH LIPOVOU ALEJÍ
 

Nymburská desítka

12.4.2015

Vítěz: Saji Abdekabir 31:36

Můj čas: 39:09

Ztráta na vítěze: 7:33

39. místo / ze 166 mužů

Výsledky najdete zde

 

 Běžely se tři okruhy nymburskými parky, první kilometr po tartanu a poslední kilometr  také po dráze, aby trať vyšla přesně na 10 km. Konečně přesná desítka, kde si podle toho čas mohu krásně identifikovat.
 

 Tak tentokrát se mně podařilo překonat svoji magickou hranici a to zaběhnut desítku pod 40 minut, tedy 39:09. Což na začátek sezóny jsem velice spokojený, každopádně výkonnostní růst tam je, viz. poslední článek.

 

 Jelikož první kilometr byl na dráze, tak tempo bylo docela svižné, naše skupinka se pohybovala 3:44 minut na kilometr. Poté vybíháme do prvního kola po asfaltu, tempo si držím, možná lehce zvolním a šetřím se s malou skupinkou. Celé první kolo se držím této skupinky. Ve druhém kole mám na hodinkách 19 minut a ještě nejsme na pětce "na polovině". V této oblasti před skupinou běžců pěkně "zuřím a nadávám", že to nebude pod 40, celkem jsem vyvolával vztek. Borec ve skupince, který během zlomku sekundy řekl, "tady už bude pětka". No paráda!!! Jakmile jsem si zanadával, tak hned probíháme pětkou a na hodinkách svítí asi 19:10, musím se držet, ještě dobrý. Uklidňuji se, držím se a uvědumuji si, že jsem skrytý cholerik. Skryté tuky v tatrance jsou také špatné, něco s tím musím dělat. Dobíháme třetí kolo a stále se držím, bohužel nejsem schopen vytvářet větší aktivity. Poslední kilometr  a na hodinkách je čas reálný na 39minut. Závěrečný kilometr je opět po tartanu, poslední metry docela bolí a snažím se zrychlit. Proběhnu cílem s časem za 39:09, není to zadarmo, ale na začátek sezóny velká spokojenost.

 

Poté jsem si dal regenerační výběh.

 

 Dám si nealko pivo, poté jdu do cukrárny na kafe a následuje odjezd vlakem do Jilemnice. V Jilemnici jsem se sbalil a pokračoval autobusem do Špindlu, abych druhý den nemusel vstávat příliš brzy. Krásně procestovaný den a celkové převýšení. Je nádherný pocit být někde v nížině a večer pěkně v klidu na horách, dá se říci, že doma. Tudíž dosahuji velkého cestovatelského převýšení, odpoledne v Nymburce a večer u Špindlerovy boudy.

Krásná neděle!

Web závodu: http://www.atletika-nymburk.4fan.cz/beh-lipovou-aleji.p8.html