Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pecka kros

18. 6. 2015

Pecka kros

17.6.2015

Místo: hrad Pecka u Nové Paky

4 km, obtížný krosový terén

Vítěz: Míla Honců 16:32

Můj čas: 18:25 a 7. v pořadí

 Po hradeckým závodě panovala únava, tak jsem si říkal, že na závod na novopacku zřejmě nedorazím, jenže za krásného slunečného odpoledne u kafíčka, se během zlomku vteřiny rozmyslím, že vyrazím na kole na Pecku si zazávodit, udělal jsem dobře. Poznámka: Novopacko na mě působí žlutou barvou, protože je tam veselo, tak nadpisy a popisy místa jsou zvýrazněny žlutě.

 Tak tento závod opravdu beru jako doplněk, protože jsem přetažený z nedělní Sněžky a z úterního RM Hradeckého poháru. Na druhou stranu tělo si musí zvykat na neplánované, netradiční a nečekané akce, aby se šokovalo a dále adaptovalo na neobvyklé změny, tím vzniká příslušná variabilita a tělo může dále růst. Dnešní doba je velmi bohatá na akce, tak je potřeba možnosti využít a tudíž jsem v pokročilém období, tak si toto mohu dovolit. Neobvyklými změnami, výkonnost jde nahoru, tímž nebudu otrokem stejného a dlouhodobého zatížení. Každá alternativa je velmi záslužná, jak regenerace, tak příliš velké zatížení.

 Závod je sám o sobě těžký, startuje se z velmi prudkého kopce do údolí a opět do prudkého kopce, čili celý závod žádná rovina, ale z kopce do kopce. Seběhy jsou také velmi těžké, svaly působí excentricky a také panuje psychika to příliš rychle pustit. Tento kros být dvě kola (8km), tak by se dal považovat jako za jeden z nejtěžších v republice.  

 V seběhu jsem hodně ztrácel, ale pravda se objeví vždy v kopci, tedy po většinu závodu jsem spolupracoval s vynikajícím běžcem a tahounem Vláďou Vacardou, který má hodně zkušeností a vždy při závodě mám jistotu, že doběhnu v dobrém pořadí. Poslední kilometr je ve znamení stoupání a tam mně už došly síly, Vláďa se mi vzdaluje. Poslední metry byly velmi zajímavé, protože zezadu mě dobíhal Tomáš Hák a zároveň jsem sbíhal ještě jednoho borce, takže do cíle úplný sprint, který jsem velmi těsně vyhrál, teda aspoň doufám. Celkově dobíhám na sedmou pozici s časem 18:35, což na velkou únavu a s několika sekundovou ztrátou na Vláďu, není špatný čas.   

 Cestou zpátky se ještě zastavím v Roztokách u babičky a dědy posekat trávu, poté mě děda pozval na dvě výtečné plzně, které jsou zásadité. Takže 4 mouchy zabité jednou ranou! Trénink na kole 50km, běžecký závod, práce na zahradě a pak panovala krutá pohoda!