Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běh okolo Roprachtic

3. 6. 2017

Okolo Roprachtic

Místo: Roprachtice

Datum: 03.06.2017

Délka závodu: 5,3 km

Typ tratě: asfalt, silnice – z kopce do kopce

Absolutní vítěz: Jan Ježek 20:10

Můj čas: 21:14, 2. místo celkově,  2. v kategorii

Počasí: VEDRO

 

beh_17_19_z_288_.jpg

 

 Opět vesnický "přátelský" závod, na který se chystám už dlouhou dobu, letos konečně termín vyšel! Závod je krátký a tím pádem poměrně dost rychlý, tak je třeba už od startu nezaspat, hlídat si pozice a nešetřit se, protože všichni vypálí rychlé tempo a na krátkých vzdálenostech se pořadí špatně dohání. S pořadím spokojenost, s časem docela také, i když se mně neběželo dobře, protože byly cítit hamstringy (zadní stehna) z předchozích závodů (silniční desítka a půlmaraton). Příští víkend budu odpočívat, protože závodů bylo dost a snad v dalších závodech po odpočinku by měl přijít progres. 

 

Závod:

 Start probíhá neobvykle brzy, tedy v 9:30. Na startu je zhruba 50 běžců, čili velká skupina a někteří vypadají dost nabušeně, přesto se mezi ně postavím ke startovní čáře co neblíže. Vpředu je pár mladíků, bojím se, že vypálí smrtelné tempo, i tak se připravuji.

 

beh_17_30_z_288_.jpg

Průběh závodu - zatím si držím 3. pozici

 

 Start – vypálím mezi první skupinu a udržuji se zhruba na 7. místě, první dva získávají náskok. V prvním klesání zaujmu třetí pozici a udržuji si ji. Větší skupince se vzdaluji. Přichází prudký seběh a tam se ke mně skupinka přiblíží. Závod pokračuje mírně do kopce a pak prudký kopec Roprachticemi, stále třetí, ale skupinka mě má na dohled, kterou vede statečný tempař Petr Mašek. Po prudkém stoupání pokračuje už mírnější sklon a dýchám na záda mladíkovi, který zbytečně rychle přepálil první kilometry, čili jdu na druhou pozici celkově. Přichází dlouhý seběh Roprachticemi dolů a stále druhý, i když mi dýchá na záda uprchlík ze skupiny. Soustředím se nezpomalovat. Posledních 100 metrů do cíle, probíhám cílem a raduji se z celkového druhého místa s časem 21:14. 

 

beh_17_92_z_288_.jpg

Radost z druhého místa

 

 

Martin Háze, Jan Ježek, Petr Mašek - okolo Roprachtic

 

beh_17_259_z_288_.jpg

Absolutní vítěz -  Jan Ježek, 2. místo Martin Háze /já/, 3. místo Petr Mašek

 

Výborně doběhl i Petr Mašek, který obsadil 4. místě celkově a 3. v kategorii s časem 21:50.

 

img_20170603_133532.jpg

 

S Petrem počkáme na vyhlášení a jedeme domu. Jenže sednu na kolo, zjišťuji defekt na zadním kole, s Petrem vyměníme duši, ale znovu prázdná duše. Tak se mi to vymstilo, odjel jsem do Jilemnice na prázdném kole. Zpáteční cestu do Jilemnice jsem si řádně užil.

 

Organizátorům moc děkuji za parádní závod!

Web: http://tjsokolroprachtice.cz/