Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekapitulace sezóny 2012

13. 1. 2013

 

Rekapitulace sezóny 2012

 

Martin Háze

 

 Rok 2012 byl pro mě velice zlomový a zajímavý, navíc po většinu roku jsem byl nezaměstnaný, takže bylo potřeba těchto možností využít, a užívat si na plné obrátky! Dokonce se objevily i neobvyklé sportovní disciplíny. Tento rok je (byl) opravdu nezaponetulný, protože došlo k budování kariéry v profesním životě, ze které mohu těžit do budoucna. Pouze jsem závodil, vzdělával se, psal reportáže a různé články (abych se prezentoval a lidi o mně věděli), posiloval, hledal zaměstnání, večer relaxoval u petrolejky a znovu opakuji, že hlavně nechodil do práce. S pěnězi jsem perfektně vyhospodařil, i když bylo mnoho investic, které se mně vrátily - cyklistické soustředění, masérský kurz, pobyt v Praze, masérské lehátko, benzín na cyklistické závody, seminář na lávové kameny, kulturistické semináře, kulturistika (strava), pobyt v Ostravě a v Krnově při soutěžích, pořádal jsem sraz základky po deseti letech. Prostě jsem byl činný a akční! Pak, že nic nejde! Hlavně nebrečet! Zde můžete číst dále o průběhu nezapomenutelného roku:    

 První jarní kilometry jsem začal najíždět na cyklistickém soustředění v Chorvatsku, které se konalo od 2.3 do 13.3.2012, kde jsem najezdil 876 km za příjemného jarního počasí.

 

Martin Háze

 Cyklistické soustředění Chorvatsko

 

 Po příjezdu ze soustředění se dalo najíždět i u nás, protože panovalo krásné jarní počasí. V polovině dubna a začátkem května jsem si dal malou pauzu, protože jsem si dělal rekvalifikační kurz na sportovního maséra.

Květen

 První závody začaly v květnu, kde jsem to zahájil na Milířích u Liberce v rámci seriálu Konrád poháru časovek. Za příjemného počasí jsem se dopravoval po vlastní ose. Tyto chvíle jsem si vychutnával v krásném a malebném prostředí Jizerských hor.

 

Martin Háze

 Zastávka u Kořenova cestou zpět ze závodů, večerní rudé slunce v Jizerských horách. Krásný večer po zdolaných 120 km

 

 Dalším závodem byla Bělská vteřina v rámci UAC závodů, která se konala 13.5. O 5 dní později byl závod na Klepandu, jednalo se pro změnu o seriál jičínské cykloligy.

 

Martin Háze

Před časovkou na Klepandu. Za mnou stojí nějaký smutný Kopka, jo aha to je Pepa...multi

 

Červen

 Červen byl pro mě nejnabitějším závodním obdobím. Období jsem zahajíl časovkou do vrchu Rašovka u Liberce v rámci extraligy masters, vzpomínám že počasí bylo chladné a větrné, zato bylo kvalitní občerstvení v místní restauraci.

 Poté 7.6 následovala časovka do vrchu Vrchlabí-Benecko, jednalo se o seriál vrchařské ligy Lokomotivy Trutnov, které již tradičně pořádá Miroslav Tlamka.

 O den později se konal závod na Slovance u Liberce, kde jsem se opět dopravoval po vlastní ose cca. 60 km z Jilemnice. 9.6 probíhal tradiční závod na Smědavu, ještě před několika lety, tento závod byl součástí Pojizerské ligy.

 

Martin Háze

 Časovka na Smědavu 2012

 

POZOR! Nastává nejzatíženější týden v sezóně, středa 14.6 Bukvice časovka Jičínské cykloligy, čtvrtek 15.6 časovka do vrchu na Maliník do Liberce, opět doprava po vlastní ose, o další den později čili pátek 16.6 MTB časovka do vrchu na Kněžický vrch, krásný a pohodový závod, který pořádal Josef Vejnar v rámci Krakonošovy stovky.

img_9655.jpg

img_9705.jpg

Vítěz Lukáš Hanousek nám trochu usíná...:D

 

 Na závěr o víkendu se konalo mistrovství republiky v Sokolově – časovka jednotlivců v extralize masters. Po tomto týdnu jsem byl úplně grogy a vysával jsem ledničku jako o život.

 V závěru měsíce se konala velice náročná časovka do vrchu Košov, z tohoto závodu má každý respekt. Na této časovce jsem se potkal s nesmrtelným borcem Jan Herdou z Dobříchova.

 

img_1041.jpg

 Velice náročná časovka do vrchu Košov

 

Červenec

 6.7 se konala časovka trojic v Roudnici nad Labem, mojí parťáci byli Karel Kopr a Filip Ptáčník, já jsem tam trochu zkapal, kluci byli o hodně lepší, ale i tak jsme obsadili 3. místo ve své kategorii. O necelý týden později se konala časovka  Robousy, seriál jičínské cykloligy.

p1000032.jpg

 Časovka trojic v Roudnici nad Labem - Čelo vede Filip Ptáčník a druhý je Karel Kopr

 

Srpen

 V půlce srpna se konala tradiční časovka Vele Václav, kterou pořádají šikovní kluci z Železného Brodu. Tam jsem již obsadil 15. místo ze 100 závodníků. Vítězem této časovky se stal Jakub Nechanický, který letos šel rychle výkonnostně nahoru a nadále má tendenci stále se zlepšovat.

 

Martin Háze

 Memoriál Vele Václav 2012

 

 V červenci a v srpnu jsem také začal přidávat posilovácí trénink a to cviky vlastní vahou - posilování se silič kolečkem, shyby, kliky a planche cviky. Po shybech se mi rozšířila záda a pomalu jsem nemohl zapnout do dresu, vždy jsem před závodem vylezl z auta, dres pomalu praskal, kolegové na závodech se mi začali smát, já už ze sebe taky začínal mít prd*l. Ale POZOR, díky tomu to pak vypukne.

Září

 V září jsem ještě se zúčastnil časovky v Bělé po Bezdězem, kde jsem vybojoval 2. místo v kategorii. Po těchto všech akcích kolo šlo stranou a začal jsem se tvrdě věnovat přípravě v kondiční kulturistice.

Koncem září jsem absolvoval kurz másáž lávovými kameny

 

Martin Háze

 2. místo Podbezdězský závod, vítěz Tomáš Malík a na 3. místě Jiří Šlégl

 

Říjen

 V říjnu nastupuji do nového zaměstnání a do toho skloubuji striktní diety a náročné posilovací tréninky. Jo začátky jsou vždycky těžké, říkám si "co tě nezabije, to tě posílí"

Listopad

 První polovina listopadu probíhala ve znamení přísných diet, abych se co nejvíce vysekal. Poslední týden před soutěží nastávala superkompenzace a to bylo nejtěžším mým obdobím, únava, hlad, byl jsem propadlý ve tvářích, neměl jsem sílu, každou chvíli zima mi byla, byl jsem rád, že vůbec dojdu do fitka natož ještě cvičit, ale ve fitku už to bylo bylo dobré, protože jsem si řekl : " v takové situaci, jako jsem momentálně já, tak takových lidí je málo"!!! a to mě naprosto motivovalo!!! a vždy jsem se HECL!

 

Martin Háze

Martin Háze

 Před odjezdem do Ostravy, triceps z boku - břicho, stehna

 

 17.11 a 18.11 se konala soutěž v Ostravě a Krnově. V Krnově jsem obsadil 6. místo v kategorii, moje soutěžní váha byla 74kg. Za všechnu únavu, dřinu a odříkání to stálo zato. Neskutečný zážitek!

kopie--3----13922_174_1.jpg

 Soutěž v Krnově - hrudník z boku

 

Prosinec

 Odpočinek. Začínám opět dostávat sílu. V novém zaměstnání jsem velice spokojený.

 

Shrnutí

Celkem jsem najezdil 6641km a časově to vychází na necelých 200hodin.

Co se týče letošních výsledků nic moc, protože jsem netrénoval systematicky. Vždy jsem měl nějaké období narušené a vůbec jsem nevěděl co bude. Ale byl rok krásně zažitý, na který budu hodně dlouho vzpomínat a snad nikdy nezapomenu.

 

Martin Háze